De Kattentrimsalon

Wij proberen tijdens de behandeling zo vacht en huidvriendelijk mogelijk te werken, maar vooral ook katvriendelijk. Sinds een paar jaar heeft het HKI een nieuwe Kattentrimopleiding geïntroduceerd die vooral kijkt naar de vacht, vel en welke behandeling hier het beste bij past, maar ook naar het gedrag van de kat, zodat wij als trimsters hier goed op in kunnen spelen zonder de kat te veel te belasten. Door de juiste begeleiding voor u als eigenaar thuis en geen invasieve behandeling in de salon, hoeft uw kat ongeveer maar 1 a 2 keer per jaar naar de salon. Door de kat zoveel mogelijk in zijn waarde te laten en de vrijheid te geven die hij of zij nodig heeft, kunnen wij zonder forcerende of andere katonvriendelijke methodes uw kat goed begeleiden tijdens het trimwerk. Wij werken 1 op 1 en zorgen dat de salon vrij is van ander katten of honden geuren. Waar mogelijk organiseren wij kattendagen.

Geen Invasieve Behandeling

Hiermee wordt bedoelt dat wij niet belastend werken voor de huid en vacht van uw kat. Ook door zoveel mogelijk de stress voor uw kat te reduceren, blijft uw kat in een gezonde conditie waardoor ook nog na de behandeling de kat goed voor zichzelf kan zorgen. Dit betekend dat wij niet onnodig intensief kammen, ontwollen of zelfs de vacht plukken. De vacht van de kat heeft namelijk verschillende belangrijke functies en hoeft niet zoals bij een hond, regelmatig een grote trimbeurt. Ook kunnen wij uw kat wassen, mits de kat dit goed toelaat. Door het wassen gaat de vacht langer mee en blijft het in een betere conditie. Doormiddel van een was kuur, kunnen wij een extreem verharende kat, helpen met de loszittende haren en zorgen dat er in de toekomst de verharing verminderd wordt. De vacht wordt goed gewassen waardoor de losse haren zich makkelijk laten verwijderen. Aangezien de meeste katten “harde geluiden” niet prettig vinden, hebben wij een droogruimte gecreëerd zodat de kat rustig kan drogen onder de lamp. Dit betekend wel dat de kat wat langer in de salon is dan een gewone trimbeurt. Houd er rekening mee, dat wassen een stuk stressvoller is voor een kat. Dit is dus alleen mogelijk wanneer de kat dit gewend is of wanneer de kat dit toelaat. Het is dus zeker geen standaard behandeling.

Wanneer bezoekt u de salon?

Normaal kan de kat zichzelf prima verzorgen, uitgezonderd bepaalde rassen. Wanneer er veel stress komt kijken bij een kat, iets wat al snel gebeurt, dan tijdig of langdurig slaat de kat zijn poetsbeurten over. Hierdoor blijven de losse haren in de vacht en kunnen dan al snel klitten gaan vormen of zelfs na lange tijd viltplakken.
Ook door diverse gezondheidskwalen kan de kat de vachtverzorging achterwege laten, denk aan artrose, te zwaar lijvig of zelfs iets kleins zoals een gebroken nagel. Hierdoor kan de kat bijvoorbeeld bepaalde houdingen niet meer aannemen waardoor hij bepaalde plekken niet meer goed kan onderhouden of zelfs door het “slecht” in zijn vel zitten, helemaal de vachtverzorging laten vallen.
Daarbij hebben de seizoenen ook nog invloed, in de winter draaien wij graag de verwarming wat hoger waardoor de luchtvochtigheid enorm afneemt, hierdoor wordt de vacht enorm statisch en met de zomers van de afgelopen jaren brengt helaas ook niet veel goeds mee voor de kattenvacht.
Merkt u thuis dat u en dat kat de vacht niet meer goed kunnen onderhouden, dan kunt u ons bellen voor een afspraak.

De behandelingen die mogelijk zijn in onze salon.

  • Kortharige katten: wanneer nodig de klitten verwijderen, vooral bij oudere katten komt dit veel voor. Wanneer mogelijk een Was kuur, voor het enorme verharen van de kat.
  • Halflangharige katten: beginnende klitten verwijderen, doorkammen of vilt weg scheren.
  • Langharige katten: beginnende klitten verwijderen, doorkammen of vilt weg scheren. Was kuur, voor makkelijkere onderhoud van de vacht.

Waar kunt u rekening mee houden voor de trimbehandeling.

  • Gebruik voor het vervoeren van uw kat een stevige vervoer box.
  • Breng u kat vlo vrij en zorg dat de inentingen op orde zijn.
  • Neem een “vuil” kleedje van uw kat mee, zodat de kat zijn eigen geur bij zich heeft. Wordt uw kat gewassen, neem dan het liefst 2 mee.
  • Heeft u kat voorkeur voor een bepaald lekkernij, dan bent u vrij om dit mee te nemen.
  • Graag de afspraak afmelden, wanneer uw beestje ziek is.

  


Voor de aller jongste

Bij ons in de salon zijn kittens tot en met 16 weken gratis welkom voor een kennismaking. Deze periode kenmerkt als een belangrijke socialisatie tijd en daar willen wij graag op in spelen.

Bij de kennismaking leert uw kat wat er bij een trimbeurt komt kijken. De kennismaking houdt in dat wij korte momenten bieden, waar de basisverzorging in de salon en thuis wordt behandelt. U krijgt uitleg welke ras specifieke verzorging komt kijken bij uw huisdier.

Is uw kitten al ouder of komt u voor een herhalingsbeurt dan rekenen wij een gereduceerd tarief. Over het algemeen hebben wij voor een jonge kitten 1 kennismakingsbeurt en 2 kittenbeurten. Wij proberen op deze momenten ervoor te zorgen dat uw huisdier overal gewend aan raakt wat betreft de verzorging.

Tarieven Trimbehandeling 2021.

Alle prijzen zijn vanaf en onder voorbehoudt, het kan dus voorkomen dat de behandeling wat duurder uitvalt. De prijzen zijn inclusief klitten verwijderen, doorkammen en een presentje op het eind.

52,50 euro per behandeling


Toeslag vilt 15,00

Toeslag vlooien 10,00

enkel nagels knippen 7,50 euro


Alleen wanneer mogelijk:

Wassen kortharige kat 52,50

Wassen langharige kat vanaf 52,50. Toeslag wasbeurt voor extra droogtijd 37,50 euro (voor een waskuur rekenen wij een ander tarief)


Service Kattentrimbehandeling

Mocht de behandeling nu niet in 1 keer lukken, dan is de nieuwe geplande behandeling die een paar dagen later plaats vindt, kosteloos. Wij proberen uw kat zo snel mogelijk in te plannen bij vervilting, om zo u kat zo snel mogelijk weer hiervan te kunnen verlossen.