De Hondentrimsalon

In de salon vinden wij het belangrijk om rekening te houden met uw hond. Wij geven graag een vacht en huidvriendelijke behandeling, maar vooral een HOND vriendelijke trimbehandeling. Wij proberen een zo stressvrije trimbehandeling mogelijk te maken. Wij plannen de afspraken zo, dat er 1 op 1 gewerkt wordt, tenzij er meerdere honden uit het zelfde huishouden komen, meestal is het prettiger voor de hondenvriendjes om dan bij elkaar te blijven.
Als uw hond voor het eerst in de salon komt, ongeacht welke leeftijd dan nemen wij de eerste keer hier extra tijd voor, zodat alles rustig verloopt en uw hondenvriend op zijn tempo aan alles kan wennen. Vooral bij de eerste keer voor uw hond komt er iets meer spanning bij kijken aangezien alles nog nieuw is, het is dan belangrijk om niet met een tijd druk te werken.


Zoals ik al aangaf proberen wij waar mogelijk rekening te houden met uw viervoeter.
Dit betekend ongeacht welk model of ras: Is de vacht geschikt? Kan uw hond de behandeling aan? Kan u het model goed bijhouden?
Voor de rest vinden wij het belangrijk dat wij u hond wassen in de salon. Door de technieken die wij toepassen, kunnen wij alle loszittende haren goed verwijderen en de beginnende klitten of knopen pijnloos uit de vacht krijgen. Door een schone vacht heeft u thuis ook minder werk aan de verzorging en zal de vacht ook minder klit gevoeliger zijn. Alle prijzen zijn daarom ook inclusief wassen.

De diverse behandelingen mogelijk in onze salon.

  • Was en blaas behandeling, voor verharende kort en langharige vachten. Deze behandeling wordt ook standaard toegepast op de pluk en knipvachten, om zo beginnende klitten of knopen te verhelpen en eventueel oude en loszittende haren te verwijderen.
  • Plukbehandeling, wij plukken alleen in strip. Zo blijft er nog voldoende lengte op uw huisdier, zodat de huid nog goed beschermd is. Deze behandeling kan vanaf 4 maand, maar liever nog wat langer na elkaar. Een geplukte vacht is makkelijker in onderhoud, door de stevige en gladde haren.
  • Knippen, vachten die door groeien zoals Poedel of Boemer vachten, kunnen worden ingekort om zo de verzorging wat makkelijker te houden, ook kunt u mooie modellen creëren doormiddel van het knippen van de vacht. Doordat de haren van de vacht zolang mee gaat, is de vacht kwetsbaarder, hierdoor is het raadzaam om regelmatig de salon te bezoeken voor een complete behandeling of enkel een was en blaas behandeling. Vachten van bijvoorbeeld een Chihuahua of een Dwerg Keesje (Pomeranian) kunnen ook zonder problemen worden ingekort, mits deze niet te kort gaat.

Waar kunt u rekening mee houden voor de trimbehandeling.

  • Zorg dat uw hond goed is uitgelaten.
  • U mag wat lekkers meenemen als beloning.
  • U mag bij de behandeling blijven maar is niet noodzakelijk.
  • Voor de stressgevoelige honden vrienden, is het belangrijk om rond de trimbehandeling niet te veel verandering te brengen in het dagelijks leven van uw viervoeter.
  • Breng u hond vlo vrij en zorg dat de inentingen op orde zijn.
  • Graag de afspraak afmelden, wanneer uw beestje ziek is.

Service in de trimsalon.

U mag binnen 8 weken na de laatste trimbeurt gratis het hoofdje, voeten, liezen en nagels laten bijwerken. Voor de oudere viervoeters die de trimbeurt niet meer zo goed vol kunnen houden, bieden wij een “comfort trim” aan.

Voor de aller jongste

Bij ons in de salon zijn puppy’s tot en met 16 weken gratis welkom voor een kennismaking. Deze periode kenmerkt als een belangrijke socialisatie tijd en daar willen wij graag op in spelen.

Bij de kennismaking leert uw hond wat er bij een trimbeurt komt kijken. De kennismaking houdt in dat wij korte momenten bieden, waar de basisverzorging in de salon en thuis wordt behandelt. U krijgt uitleg welke ras specifieke verzorging komt kijken bij uw huisdier.

Is uw pup al ouder of komt u voor een herhalingsbeurt dan rekenen wij een gereduceerd tarief. Over het algemeen hebben wij voor een jonge pup 1 kennismakingsbeurt en 2 puppybeurten. Wij proberen op deze momenten ervoor te zorgen dat uw huisdier overal gewend aan raakt wat betreft de verzorging.