Lock Down verlengd maar trimmen is mogelijk.

De ABHB en Dibevo zijn vanaf december al aan het lobbyen bij de overheid. Wij hebben namelijk geen publieke ruimte, wij werken namelijk enkel op afspraak en veel dieren komen nu ook in gevaar. Januari is een periode door de weersomstandigheden en de kachels thuis, dat de vachten sneller klitgevoeliger zijn en hierdoor grote ongemakken kunnen veroorzaken. Gelukkig is er toch een klein lichtpuntje. Wij als professionals mogen de noodgevallen helpen mits wij de dieren ophalen en weer thuis brengen.

Zoals het bij de rijksoverheid staat beschreven: “Trimsalons zijn gesloten. Net als andere plekken voor dierverzorging die niet nodig is voor de gezondheid of welzijn van uw (huis)dier. Komt het welzijn van uw (huis)dier in gevaar door een te lange vacht? Dan mogen trimsalons wel uw dieren ophalen en na de behandeling weer thuisbrengen.”

Voor katten is het heel simpel, is er spraak van klitvorming hebben wij het al over een noodgeval, aangezien de kat grotendeels de vachtverzorging ook achterwege laat. Dus er mag een afspraak gemaakt worden.

Voor honden ligt het iets lastiger aangezien het vaak om een luxebehandeling gaat, maar:

  • Is er spraken van klitvorming of erger er zijn al knopen of vilt aanwezig, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
  • Wordt de vacht te lang, wat de beweging of zicht beperkt, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
  • Wordt de vacht te lang en is lichtelijk beschadigd wat klitvorming of zelfs viltvorming kan geven, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
  • Is er spraken van een verstikkende vacht, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
  • Is er spraken van een enorm ruiende vacht wat lichamelijke ongemakken met zich meebrengt, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
  • Is uw hond allergisch of bent u geadviseerd door de dierenarts voor een behandeling gericht op de huid, dan mag er een afspraak gemaakt worden.

Wij vragen wel een kleine vergoeding voor het ophalen en wegbrengen: Binnen Schoonebeek reken wij 2,50 euro extra. Buiten Schoonebeek tot en met 15 kilometer rekenen wij 5,00 euro extra. Alles buiten 15 kilometer rekenen wij 7,50 extra.

Aangezien wij waarschijnlijk vaker buiten de deur zijn, kunnen wij telefonisch wat slechter bereikbaar zijn. In dit geval kunt u het beste mailen naar hugsandpaws@live.nl, heeft u al en afspraak gemaakt in de periode van de Lock Down, dan nemen wij contact met u op.