Wij zijn gestopt met Social Media

Persoonlijk vind ik de sociale netwerken (waaronder WhatsApp, Instagram en Facebook) een enorme afleiding in ons dagelijks leven. Tegenwoordig zijn deze netwerken zo geprogrammeerd, dat enkel door regelmatig te checken op het netwerk zelf, pas duidelijk word of je een bericht heb ontvangen of wanneer iemand je bericht leuk vindt of gezien heeft. Zij hebben het zelfs zo gemaakt, dat het zelfs enkele dagen kan duren voordat iemand jouw berichten ziet, waardoor je geneigd bent vaker online te komen. Zelf merkte ik een verslaving op de achtergrond, waardoor mijn actieve leven vergeten werd. Dus de reden om te zorgen dat ik niet afgeleid wordt door de diverse Apps, zou ik mijzelf moeten beschermen.

Ook is het heel erg duidelijk geworden, vooral na maart 2020, dat Facebook niet wordt gebruikt als ons vermaak, maar als marketing doelen. Er is een enorme stroom van Fake News gaande, waardoor het niet duidelijk is wat wel of niet klopt en aangezien de nepmedia 6 keer zo snel verspreid wordt, lijkt het er af en toe op, dat wij in een soapserie leven. Het is mij al een aantal keren opgevallen, wanneer wat besproken wordt via Messenger, dat naar aanleiding van dot gesprek ik gerichte reclames krijg. Niet alleen op mijn Facebook, maar op elke app wat hiermee in verbinding staat en zelfs op mijn mail. Ik ben niet als enige slachtoffer hiervan, maar ook de klanten waarmee ik dit gesprek mee heb gevoerd. Het is mijn taak als bedrijf om gegevens van mijn klanten te beschermen, maar hierdoor sla ik dus de plank volledig mis.

Het lijkt een leuk platform, maar hoe Social Media tegenwoordig wordt toegepast, kan ik als professioneel bedrijf niet aanmoedigen.