Honden- en Kattentrimsalon Hugs & Paws,

bestaat vanaf oktober 2013 en wij zijn een professionele trimsalon die kiest voor een Huid- Vacht- en Diervriendelijke aanpak. Wij werken met de shampoos en conditioners van Nature's Specialties en gebruiken de lekkernijen van Prins Petfoods.

Wij zijn sinds 2017 aangesloten bij de ABHB en maken dus ook gebruik van de Algemene voorwaarden, houdt er rekening mee dat vanaf het maken van een afspraak in de salon dat deze voorwaarden van toepassing zijn. Klik hieronder voor de Algemene voorwaarden.

De trimsalon is vanaf 8 augustus gesloten tot 19 augustus vanwege de vakantie. De wachttijd is momenteel 5 weken.

Mocht het voorkomen dat wij de telefoon niet tijdig opnemen, kunt u ons ook altijd een email sturen: hugsandpaws@live.nl of een WhatsApp bericht sturen.


Tevreden klanten

Diet Akker raadt Hugs & Paws aan.

10 februari 2016 路

Ze doet het zo goed..dik tevreden..
Mijn hond komt er altijd prachtig vandaan.

Jan En Sieny Ekkelkamp raadt Hugs & Paws aan.

9 juli 2017 路

Veel liefde en geduld.ga zo door meis xx topper!

Erik Vinke raadt Hugs & Paws aan.

9 juli 2017 路

Zelfs de hond van de familie ekkelkamp ziet er weer goed uit, de druktemaker. Geduld is een schone zaak en dat weten ze bij hugs en paws! Super!

Marika Blik-Klein raadt Hugs & Paws aan.

4 juli 2019 路

馃憤
De eerste keer voor ons hondje. Het resultaat is top. En dat ie ba de behandeling een lekker snoepje aannam van Natasja, dat wil wel iets zeggen.... dat doet ie niet zo snel na iets nieuws.

Sylvia Hakkenbroek raadt Hugs & Paws aan.

7 augustus 路2020

Heel erg tevreden over het trimmen van Natasja.
Ze weet goed waar ze mee bezig is.
Neemt de tijd en geeft goede uitleg waarom ze iets wel of niet heeft gedaan.


Aangesloten verenigingen

Wij zijn genoteerd op deze lijsten, waarvan de vereniging overtuigd is dat wij voldoende gespecialiseerd zijn in het ras.

 • https://www.engelsecockerspanielclub
  nederland.nl
 • https://schnauzervereniging.nl/

Aangesloten Facebookgroepen

 • Huid en Vachtvriendelijk Kattentrimmen 鈥 Gespecialiseerde groep die enkel nog Kat en huidvriendelijk trimt.
 • Vacht Vel en Verzorging 鈥 Gespecialiseerde groep die enkel nog huidvriendelijk werkt voor hond en kat.
 • Doodle verzorging zo moet het wel 鈥 gespecialiseerde groep die op de juiste manier de Doodle kan verzorgen en adviseren voor de mensen thuis.


Lock Down verlengd maar trimmen is mogelijk.

De ABHB en Dibevo zijn vanaf december al aan het lobbyen bij de overheid. Wij hebben namelijk geen publieke ruimte, wij werken namelijk enkel op afspraak en veel dieren komen nu ook in gevaar. Januari is een periode door de weersomstandigheden en de kachels thuis, dat de vachten sneller klitgevoeliger zijn en hierdoor grote ongemakken kunnen veroorzaken. Gelukkig is er toch een klein lichtpuntje. Wij als professionals mogen de noodgevallen helpen mits wij de dieren ophalen en weer thuis brengen.

Zoals het bij de rijksoverheid staat beschreven: 鈥淭rimsalons zijn gesloten. Net als andere plekken voor dierverzorging die niet nodig is voor de gezondheid of welzijn van uw (huis)dier. Komt het welzijn van uw (huis)dier in gevaar door een te lange vacht? Dan mogen trimsalons wel uw dieren ophalen en na de behandeling weer thuisbrengen.鈥

Voor katten is het heel simpel, is er spraak van klitvorming hebben wij het al over een noodgeval, aangezien de kat grotendeels de vachtverzorging ook achterwege laat. Dus er mag een afspraak gemaakt worden.

Voor honden ligt het iets lastiger aangezien het vaak om een luxebehandeling gaat, maar:

 • Is er spraken van klitvorming of erger er zijn al knopen of vilt aanwezig, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
 • Wordt de vacht te lang, wat de beweging of zicht beperkt, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
 • Wordt de vacht te lang en is lichtelijk beschadigd wat klitvorming of zelfs viltvorming kan geven, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
 • Is er spraken van een verstikkende vacht, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
 • Is er spraken van een enorm ruiende vacht wat lichamelijke ongemakken met zich meebrengt, dan mag er een afspraak gemaakt worden.
 • Is uw hond allergisch of bent u geadviseerd door de dierenarts voor een behandeling gericht op de huid, dan mag er een afspraak gemaakt worden.

Wij vragen wel een kleine vergoeding voor het ophalen en wegbrengen: Binnen Schoonebeek reken wij 2,50 euro extra. Buiten Schoonebeek tot en met 15 kilometer rekenen wij 5,00 euro extra. Alles buiten 15 kilometer rekenen wij 7,50 extra.

Aangezien wij waarschijnlijk vaker buiten de deur zijn, kunnen wij telefonisch wat slechter bereikbaar zijn. In dit geval kunt u het beste mailen naar hugsandpaws@live.nl, heeft u al en afspraak gemaakt in de periode van de Lock Down, dan nemen wij contact met u op.